6 sliktākās dāvanas, kuras nekādā gadijumā nevajadzētu dāvināt Ziemassvētkos

Ko dāvināt Ziemassvētkos vai Jaunajā gadā? Šo jautājumu decembrī uzdod gandrīz visi. Bet mēs tev pastāsīsim, ko nekādā gadījumā nevajadzētu dāvināt, lai veltes saņēmējam nevajadzētu vilties!

“Sliktāko dāvanu” sarakstā esošās lietas pašas par sevi ir labas, taču tās nav piemērotas dāvanai, it īpaši Ziemassvētkos vai Jaungadā. Ja cilvēks, kuram tu to pasniegsi, ir labi audzināts, viņš klusēs. Bet – ja nē, tu uzzināsi daudz jauna par sevi.

Tātad – 6 lietas, kuras nevajadzētu pasniegt Ziemassvētkos. Kuras tās ir?

Apakšveļa

Biksītes un krūšturi ir ļoti personiskas lietas. Ne vienmēr ir viegli tos izvēlēties pašam sev, nemaz nerunājot par apakšveļas iegādi citiem. Kāpēc tu domā, ka esi trāpījis mērķī?

It īpaši, ja dāvanas saņēmējs nebija norādījis, kādu konkrētu modeli vai komplektu viņš vēlas. Var mēģināt pasniegt šādu dāvanu, taču tikai pajautājot cilvēkam, ko viņš vēlētos. Vēl labāks risinājums būs, ja palūgsi saiti uz kādu konkrētu viņa iecienītākā zīmola produktu.

Suvenīri ar gada simboliku

Figūriņa ar gada simboliku ir viduvēja, formāla, bezpersoniska dāvana, kas tikai krāj putekļus un nav praktiski pielietojuma. Šādi suvenīri visbiežāk ir lēti un neizskatās pēc dāvanas.

Iespējams, šādus priekšmetus var uzdāvināt kolēģim, kurš ir piekariņu kolekcionēšanas cienītājs. Un arī tad – labāk ir iepriekš noskaidrot, ko viņš kolekcionē un ko vēlētos saņemt dāvanā.

Fotoalbumi un foto rāmji

Fotoalbums ir galīgi nepiemērota dāvana Ziemassvētkos vai Jaungadā. Un tā vispār nav dāvana, ja vien nav inkrustēta ar akmeņiem.

Jāatceras, ka katrs pats var iegādāties sev albumu vai foto rāmi. Daļai cilvēku šīs lietas vispār nav vajadzīgas, jo viņi visas fotogrāfijas glabā elektroniski.

Virtuves piederumi un mazas sadzīves tehnikas ierīces

Ja cilvēkam nav vajadzīgas mazas sadzīves tehnikas ierīces vai viņš pats var nopirkt visu, ko vēlas, nav vērts tās dāvināt.

Turklāt no malas raugoties, panna, mikseris vai lēts blenderis kā dāvana mīļotajai sievai vai mammai var šķist pat kā zināma ņirgāšanās.

Piezīmju grāmatiņas, dienasgrāmatas un kalendāri

Vēl viena formāla un bezpersoniska dāvana. To pat neuzskata par dāvanu, ja vien, protams, piezīmju grāmatiņa nav elegantā ādas vākā.

Bet pat tad, ja dienasgrāmata ir ārēji noformēta karaliski, var “nošaut greizi” ar stilu: cilvēkam, piemēram, patīk rūtiņas, bet tu uzdāvināji dienasgrāmatui ar svītrām vai vispār bez līnijām.

Negaršīgi saldumi pievilcīgā iepakojumā

Iedomājies sarūgtinājumu saldummīļa sejā, kad viņš atver skaistu kastīti, izmēģina kārdinošu konfekti un viņam tā negaršo.

Ja cilvēks nav pastāstījis, kādus saldumus vēlētos saņemt dāvanā Ziemassvētkos, neuzņemies atbildību un nepērc viņam kā dāvanu spilgtu saldumu komplektu ar apšaubāmu saturu.

Pirms iegādājies dāvanas, rūpīgi apsver, vai tās būs piemērota velte cilvēkiem, kurus vēlies apdāvināt! Novēlam tev pašam saņemt jaukas dāvanas, kas būs noderīgas.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment